Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Steelers narazili v Nitře, Vysočina rozebrala Znojmo

Až v 5. kole Snapbacks ligy amerického fotbalu našli hráči Ostravy přemožitele a na hřišti Nitry prohráli 3:35. Suverénním způsobem si počínali hráči Vysočiny a Bratislavy. S pohodlným náskokem dokázaly zvítězit také Pardubice.

Utkání Nitra Knights – Ostrava Steelers
zdroj: caaf.cz autor: Jakub Kania

Hned úvodní akce zápasu mezi Nitrou a Steelers napověděla, že hosté budou mít problémy. Quarterback Nitry Boris Bútora naznačil předávku na Tyrona Clarka, ale míč nakonec předal Ľuboši Paprčkovi, který přesprintoval celé hřiště pro první touchdown.

Paprčka se do endzóny podíval s míčem ještě jednou, když v úvodu druhé čtvrtiny zachytil přesný pas Bútory mezi dvěma obránci. Vydařený úvodní poločas pro domácí završil Martin Pargáč, který si ze vzdálenosti 7 yardů našel cestu do endzóny.

Na začátku druhého poločasu dokázala obrana Knights zastavit útok Steelers a vzápětí se opět prosadil Paprčka. Ten utekl celé obraně Steelers a po přesném pasu Bútory si připsal 76yardový touchdown.

Steelers chyběl na soupisce druhý quarterback Amos Feranec, který v předchozích zápasech naskakoval do druhého poločasu. Útok pod vedením Patrika Puchaly se dostal k bodům pouze jednou, když ze 38 yardů proměnil field goal Dominik Římánek.

Paprčka si mohl připsat také pasový touchdown, když po předávce od Bútory hodil přihrávku na Mária Bíru do endzóny. Ten sice míč zachytil ale kvůli faulu na ofenzivní lajně nebyl touchdown uznán. Na konečných 35:3 uzavřel skóre na začátku čtvrté čtvrtiny Gorazd Lazorík.

Gladiators nedali Znojmu šanci

Před 5. kolem se Znojmo mohlo chlubit výborně hrající běhovou obranou. V souboji proti silnému útoku Vysočiny ale znojemští obránci nestačili. Hned v úvodní čtvrtině si Gladiators doběhli pro tři touchdowny, když se v endzóně vystřídali Jan Dundáček, Ashton Heard a Jan Dunovský.

Útok domácích nepolevil ani ve druhé čtvrtině, kterou bodově otevřel svým druhým touchdownem Heard. Na touchdown znojemského Jacoba Kerina dokázali Gladiators odpovědět dvěma rychlými touchdowny Dundáčka a produktivní první poločas završil field goalem Petr Kodým.

Poločasové vedení 45:10 si Gladiators dokázali pohlídat a Dunovský ještě v úvodu třetí čtvrtiny navýšil na 52:10. Za rozhodnutého stavu kosmeticky upravil konečné skóre na 55:16 znojemský Stanislav Benc.

Stallions si připsali druhou výhru

Po výhře nad ústeckými Blades se Pardubice Stallions radují z druhé výhry ve Snapbacks lize. Na domácím hřišti přivítali Přerov Mammoths a od úvodu zápasu dokázala obrana Stallions držet soupeřův útok od své endzóny.

Naopak domácí útok se mohl opřít o spolupráci quarterbacka Petra Plačka s tight endem Janem Janečkem. V prvním poločase po tomto spojení skórovali Stallions hned tři touchdowny.

Poločasové vedení 22:0 dokázali Mammoths na začátku druhého poločasu snížit díky Filipovi Novotnému a ve čtvrté čtvrtině přidal další touchdown Matěj Kupeš. Dvě minuty před koncem zápasu přidal pojistku k výhře domácích 29:12 jednoyardovým touchdownem Ondřej Ministr.

Monarchs překvapení s Blades nedopustili

Hráči Bratislavy Monarchs vstupovali do zápasu proti ústeckým Blades v roli jasných favoritů. Tomu odpovídala také první čtvrtina, ve které se domácí útok prosadil hned čtyřikrát a ve všech případech u toho byly pasy quarterbacka Desmonda Prusii.

Quarterback Monarchs ve druhé čtvrtině navýšil na 35:6 touchdownem po zemi a vydařený výkon završil pátým pasovým touchdownem na začátku třetí čtvrtiny. Ústecký útok se do endzóny podíval pouze dvakrát, v obou případech skóroval kanadský running back Vincent Breton-Robert.

Výsledky 5. kola Snapbacks ligy:

Pardubice – Přerov 29:12, Vysočina – Znojmo 55:16, Nitra – Ostrava 35:3, Bratislava – Ústí nad Labem 42:12.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články