Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Gólostroj v "lafatovském" stylu. Něco takového jsem si přál, řekl Kuchta po dalším titulu

Pětibrankový rekord, který drží David Lafata, měl sparťanský útočník Jan Kuchta na dosah. Nakonec ho sice nevyrovnal, ale i tak byl po utkání v Mladé Boleslavi maximálně spokojen. Hosté si totiž vítězstvím 5:0 zajistili v předstihu obhajobu titulu. Spoluhráči hrdinovi zápasu připomněli, že většinu gólů dal právě ve stylu bývalého kapitána Letenských. Sedmadvacetiletý fotbalista paradoxně zazářil na stadionu klubu, jemuž šéfuje jeho tchán Josef Dufek.

O takové mistrovské tečce Kuchta ani nesnil. "Něco takového jsem si přál. Vyšlo to, bomba!Navíc blízko od domova. Měl jsem tady celou rodinu a spoustu kamarádů. Snad se budu mít kam vrátit, doufám, že mě ještě nevystěhovali," uvedl Kuchta s nadsázkou a odkazem na svého tchána. "Zatím jsem ho tady neviděl, v týdnu jsem se s ním míjel."

Český reprezentant se stal 12. fotbalistou v samostatné historii ligy, který v jednom utkání vstřelil minimálně čtyři branky. Jedenáct hráčů včetně něj skórovalo čtyřikrát, pouze sparťan Lafata dal v sezoně 2015/16 pět gólů při výhře 5:0 nad Jihlavou.

Je nám líto, video expirovalo.
Dohráno

"Trefil jsem ještě tyč, takže mě to trochu mrzí. Mohl jsem Davidův rekord vyrovnat. V kabině mi kluci připomněli, že jsem většinu gólů dosáhl dorážkami v lafatovském stylu. Takové já vždycky dával. Důležité ale je, že jsme hráli přímočarý fotbal a s přehledem rozhodli o titulu."

Oslavy budou podle kanonýra zatím mírnější. "Bude to krátkodobé… Ve středu nás čeká v Plzni finále MOL Cupu a chceme double. Naše meta je zapsat se do historie. Jsme rádi, že jsme obhájili titul, ale pohár také chceme zvládnout, tribuny tam budou napůl. A po finále bude proti Viktorce také ještě poslední ligové kolo," připomněl.

Kuchta si polepšil na 17 branek v ligové sezoně a v tabulce střelců ztrácí už jen jednu trefu na vedoucího Pavla Šulce z Plzně.

"V kabině jsem říkal, že si je nechám odskočit, abych měl o co hrát – a ono se to takhle potvrdilo. Jeden gól ztrácím, končíme doma, hezké číslo. Myslím, že naše trojka vpředu s Birmančevičem a Haraslínem podávala v sezoně dobré výkony," dodal sparťanský útočník.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články