Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Úspěšná spolupráce bude pokračovat, Koubek povede Plzeň i v příští sezoně

Nejstarší ligový kouč Miroslav Koubek bude v Plzni trénovat i v následující sezoně. Dvaasedmdesátiletý stratég s Viktorií, kterou letos dovedl do čtvrtfinále Evropské konferenční ligy, v lize k nejhůře třetímu místu a do finále domácího poháru, prodloužil smlouvu o další rok.

Je nám líto, video expirovalo.
Koubek povede Plzeň i v příští sezoně

Koubek prožívá třetí trenérské angažmá na lavičce Plzně. V roce 2015 s ní slavil titul a vrátil se opět loni v červnu. Nyní pod jeho vedením Viktoria zvládla tři předkola Konferenční ligy, bez ztráty bodu opanovala skupinu, v osmifinále vyřadila Servette FC a poprvé postoupila v pohárech do čtvrtfinále. V něm nestačila na loňského finalistu Fiorentinu.

"Vážím si důvěry, kterou mi klub vyjádřil, i podpory fanoušků. Zároveň mám po roční práci pozitivní pocit ze vzájemné spolupráce s týmem i s kolegy z realizačního týmu. Právě tato zjištění hrála podstatnou roli v mém rozhodování. Věřím, že navážeme na práci, kterou jsme započali v aktuálním ročníku, a pokusíme se ji ještě o kus posunout," uvedl Koubek.

Nedělní ligovou jednoznačnou výhrou 3:0 nad Teplicemi si Západočeši zároveň už před nadstavbovou částí zajistili nejhůře konečné třetí místo v tabulce. Díky postupu do finále MOL Cupu, v němž 22. května vyzvou v Doosan Areně pražskou Spartu, mají jistotu, že si v příští sezoně zahrají nejméně 3. předkolo Evropské ligy.

"V prvé řadě bych chtěl říct, že Míra Koubek odvádí v této sezoně společně se svým realizačním týmem a hráči skvělou práci. Za pochodu přebudováváme tým, začlenili se do něj mladí hráči, odchovanci. Zažili jsme mimořádnou cestu pohárovou Evropou, čeká nás domácí finále MOL Cupu a máme jistotu startu ve 3. předkole Evropské ligy v nadcházejícím ročníku," poznamenal generální ředitel a předseda představenstva Adolf Šádek.

"Již během jarní části jsme se s trenérem bavili o různých možnostech, finálně si ke všemu sedli po posledním kole základní části. Naše dohoda pak vznikla velmi rychle. My jsme měli zájem, aby trenér ve své práci pokračoval, Míra Koubek rovněž," doplnil.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články