Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Bayern a Real rozehrají semifinále Ligy mistrů. Jejich velkou sílu respektujeme, řekl Bellingham

Fotbalovou Ligu mistrů čeká úvodní ze dvou šlágrů semifinálové fáze. I kvůli zdravotním problémům v kádru Bayernu vstoupí do dvojzápasu v roli favorita Real, který je po postupu přes obhájce trofeje Manchester City hlavním adeptem na celkové vítězství. Harry Kane a spol. ale chtějí v milionářské soutěži zachránit sezonu, v níž jim hrozí, že zůstanou bez trofeje.

Emoce Judea Bellinghama po vstřelené brance
zdroj: REUTERS

Real ve čtvrtfinále s notnou dávkou štěstí postoupil po penaltovém rozstřelu přes Manchester City a bookmakeři ho rázem posunuli do pozice největšího favorita. Bílý balet může vylepšit vlastní rekord a získat 15. triumf v nejprestižnější klubové soutěži. Bayern ovládl LM šestkrát, před ním už jsou jen Real a AC Milán.

"Proti City jsme ukázali přístup, který čtvrtfinále vyžaduje. Liga mistrů je pro nás velmi speciální soutěž – vždy dokážeme něco, co lidé nečekají. Všichni nás odepisovali, ale pořád jsme ve hře," řekl trenér Realu Carlo Ancelotti, jehož čeká souboj s bývalým klubem.

Real v pohárech mnichovskému gigantovi sedm zápasů v řadě nepodlehl a venku nad ním třikrát po sobě zvítězil. Týmy se v semifinále soutěže potkávají poosmé, Bayern zatím uspěl čtyřikrát, Madridští ale postoupili v posledních dvou případech.

"Respektujeme Bayern a jeho velkou sílu, ale rozhodně se ho nebojíme. Musíme k tomu přistoupit stejně jako proti City," uvedl záložník Jude Bellingham.

Zatímco Real na domácí scéně míří za titulem, Bayern už v Bundeslize nemůže dostihnout čerstvého mistra z Leverkusenu a hrozí mu, že zakončí sezonu bez trofeje. Poslední šanci má právě v Lize mistrů.

Mnichované budou spoléhat na výbornou bilanci doma, kde v pohárech už 15 duelů po sobě neprohráli. Ve čtvrtfinále zde vyřadili v odvetě Arsenal. "Proti Realu je to vždy nesmírně těžké. Budeme muset dosáhnout úrovně zápasu s Arsenalem nebo spíše ještě vyšší," prohlásil se sedmi brankami nejlepší střelec Bayernu v této sezoně LM Harry Kane.

"Bereme tahle dvě semifinálová utkání jako finále. Do úvodních 90 minut dáme vše, abychom zvítězili. Potřebujeme absolutně špičkovou atmosféru a maximální podporu od diváků. To může být naše malá výhoda. Real nemá moc slabin, jeho hráči hrají automaticky a jsou velmi flexibilní," řekl trenér Thomas Tuchel, který po sezoně v Bayernu skončí.

Zřejmě až do poslední chvíle bude zvažovat, koho do očekávaného šlágru nasadí. Zdravotní problémy mělo pět členů obvyklé základní sestavy – Konrad Laimer, Matthijs de Ligt, Jamal Musiala, Serge Gnabry a Leroy Sané.

Úvodní souboj dvou ze tří historicky nejúspěšnějších klubů soutěže začne v Mnichově v 21:00, odveta ve Španělsku bude na programu příští středu. Postupující si ve finále zahraje s lepším z dvojice Dortmund – Paris St. Germain.

Předpokládané sestavy:

Bayern Mnichov: Neuer – Kimmich, Kim Min-če, Dier, Davies – Laimer, Goretzka – Musiala, Müller, Guerreiro – Kane.

Real Madrid: Lunin – Vázquez, Rüdiger, Tchouaméni, Mendy – Valverde, Camavinga, Kroos – Bellingham – Rodrygo, Vinícius.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články