Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Německo - Polsko

Ten zápas jsme mohli vyhrát, mrzelo Mrázka. Rulík ho chválil za rozehrávku

Ve čtvrtek čelil Lukáš Dostál šestnácti střelám, Petr Mrázek proti dalšímu severskému soupeři měl ještě méně práce. Brankář Chicaga při druhé porážce národního týmu na Českých hrách inkasoval proti Švédům (0:2) jediný gól z dvanácti střel. Zabavil se však jinak. Snažil se pomáhat s rozehrávkou a propocený dres měl i tak z klima v brněnské hale. 

Petr Mrázek při inkasované brance
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

"Pouze jeden inkasovaný gól je sice pěkný, ale zápas jsme mohli vyhrát. To je to, co se počítá. Byl bych radši, kdybychom dostali třeba čtyři góly a vyhráli 5:4. Ale měl jsem po dvou týdnech zápas, tak jsem se na to těšil. Začátek byl těžký, hned tam bylo pár dobrých šancí Švédů, což mě dostalo do hry," hodnotil dvaatřicetiletý brankář.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Česko – Švédsko

V první třetině zneškodnil samostatný únik Isaca Lundeströma, při dorážce Lukase Vejdema měl zase štěstí, že švédský útočník netrefil prázdnou branku. "Ten začátek je důležitý zejména, když člověk nebyl v zápasovém tempu. Hned mě to dostalo do hry," řekl Mrázek.

Ve druhé třetině na něj však šli pouze čtyři střely, ve třetí tři rány. "Víme, jaký hokej Švédové hrají. Výborně do obrany a čekali na naše chyby. V tomto si vítězství zasloužili," utrousil vítkovický odchovanec.

Přesto pro něj zápas nebyl v suchém triku. "Bylo tady teplo a hodně jsem toho propotil," usmíval se Mrázek. Při nedostatku střel se zabavil jinak. "Jediná pozitiva byla, co jsme předvedli v obraně s beky. Komunikace byla super. Za bránou jsem rozehrával puky a dokázali jsme se dostávat z pásma. Tohle mě v tempu udrželo hodně," uvedl gólman Blackhawks.

Pochvalu dostal i od Radima Rulíka. "Na obou stranách byli vynikající brankáři, musím vyzdvihnout i úžasnou rozehrávku Petra," hlásil kouč národního týmu.

"Led je tady větší, takže člověk má víc času. V NHL jsem hrál s pukem a chci hrát s pukem. zase ale nejsem ten typ, který by riskoval nahrávky středem a podobně. Led nebyl v dobré kondici, ale nějaké rozehrávky jsme tam vyřešili dobře," řekl Mrázek.

Mrzel ho jediný inkasovaný gól. Ve 42. minutě ho střelou na vzdálenější tyč přesně do horního rohu branky překonal Linus Johansson. Druhá trefa obránce Patrika Nemetha už pak přišla do odkryté klece při power-play.

"Myslím si, že jsem při tom gólu trochu couval do brány. Je to něco, na čem jsem pracoval v Chicagu dlouho. Čekal jsem nahrávku a pak jeden z beků (Jan Košťálek – pozn. red.) tam skočil. Neměl jsem čas zastavit a posunout se přímo do té střely, takže jsem to trochu otevřel. Trefil to dobře, ale myslím, že kdybych byl trochu agresivnější a zůstal nahoře, tak mě puk mohl trefit," popsal Mrázek.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články