Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej v 10 minutách

Ledecká pro ČT sport: Příští sezona? Chceme pracovat na tom, aby ze mě byla úplná mašina

Olympijská vítězka Ester Ledecká má za sebou další úspěšnou sezonu, kterou na konci ošperkovala v Saalbachu vítězstvím ve světovém poháru v super-G. Jak hodnotí celý ročník? "Byla jsem smutná, že sezona končila, začala jsem se totiž rozjíždět. Ale takhle to je a mají to tak všichni," uvedla. Co dalšího zaznělo v rozhovoru pro ČT sport?

Je nám líto, video expirovalo.
Ester Ledecká o svých plánech a uplynulé sezoně

"Snažím se furt být sama sebou a myslím, že to tak má každý. Má jinou osobnost, když je s rodinou, a jinou, když je na závodě. Já to mám tak, že Esterek je víc, ale snažím se je mít tak, jak bych si přála, aby byly mé vzory," přiznala v rozhovoru pro ČT sport.

"Loni a letos jsem žila v Londýně, a asi ještě budu, a tam si mohu dělat co chci. Mohu zírat na lidi, představovat si jejich příběhy, a když to dělám v Česku, zíráme vzájemně. V Londýně to v metru jde, tam jsem všem ukradená. Ale slýchávám i otázku, kdy za mnou někdo přijde na ulici a zeptá se, zda jsem to já," smála se.

Ledecká naskočila do závodního tempa po dlouhé pauze způsobené zlomeninou klíční kosti. Zdravotní problémy se jí ale nevyhnuly ani letos. V lednu z italské Cortiny odjela na vyšetření plic.

Je nám líto, video expirovalo.
Ledecká je premiérovou laureátkou Trofeje Evropské unie

"Zdraví úplně neklaplo, start byl pomalý. Měla jsem černý kašel a myslela si, že je to krátká virózka. Drželo se mě to ale tři měsíce a pomohla mi až druhá antibiotika. Není to jen o tom, že vám je blbě, ale bylo pro mě těžké i soustředění, byla jsem unavená v hlavě, přitom u rychlostních disciplín musí být člověk soustředěn maximálně," upřesnila Ledecká.

Po vleklé nemoci ale měla opět skvělou formu. Na prkně byla v uplynulém ročníku Světového poháru obojživelnice Ledecká stoprocentní, když ze třech individuálních startů třikrát triumfovala.

První stupně vítězek začala trojnásobná olympijská vítězka sbírat na sklonku sezony i na lyžích. V norském Kvitfjellu byla třetí v super-G a ve stejné disciplíně triumfovala i na finále SP v Saalbachu. Den poté zakončila sezonu jedenáctým místem ve sjezdu.

"Moc jsme neměli čas," vysvětlila Ledecká soustředění na super-G. "Pomáhá to do jiných disciplín, ale ve sjezdu jsme neměli tolik otestované lyže. Vyšlo to tak, že jsme víc trénovali super-G, a vyplatilo se," dodala.

Ledecká v celkovém hodnocení světového poháru obsadila třiadvacátou pozici. Z rukou španělského královského páru pak převzala začátkem dubna Trofej Evropské unie. Ocenění pro nejlepšího sportovce ze zemí EU se ve Španělsku udělovalo poprvé, země ho zavedla vzhledem ke svému loňskému předsednictví v Radě Evropské unie.

"Moc si toho vážím, byla to zajímavá zkušenost. Jsem první cizinka, která tuhle cenu obdržela. Je to obrovská pocta. Byl to zážitek, všichni sice mluvili španělsky, takže jsem moc nevěděla, ale nějak jsem ti povely, kde stát a kam jít, odtušila," doplnila.

Příští rok ji čeká mistrovství světa v lyžování i ve snowboardingu, podniky se termínově nekryjí. "To je skvělá zpráva," těší Ledeckou.

V plánu má hlavně dobře otestovat materiál. "Pak pojedeme někam lyžovat a od června mi bude začínat suchá příprava. Budeme pracovat na tom, aby se ze mě stala úplná mašina pro příští sezonu."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články