Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Vondroušová nezaváhala s Potapovovou a čtvrtfinále ve Stuttgartu ji nemine, Nosková se loučí

Roli favoritky ustála s přehledem. Markéta Vondroušová zdolala ve druhém kole na turnaji WTA ve Stuttgartu 7:6, 6:1 Rusku Anastasiu Potapovovou a ve čtvrtfinále ji čeká světová dvojka Aryna Sabalenková z Běloruska. Linda Nosková naopak musí skousnout vyřazení, protože s Emmou Raducanuovou z Velké Británie prohrála 0:6 a 5:7.

Je nám líto, video expirovalo.
Nosková ve Stuttgartu podlehla Raducanové

Čtyřiadvacetiletá Vondroušová získala vyrovnaný první set v tie-breaku, v němž Potapovovou přehrála 7:5. Ve druhé sadě už měla vítězka loňského Wimbledonu jasně navrch. Ve Stuttgartu zatím neztratila ani set.

S dvojnásobnou šampionkou Australian Open Sabalenkovou se česká tenistka utká posedmé, zatím má bilanci dvou výher a čtyř porážek. Naposledy se potkaly loni ve čtvrtfinále v Adelaide, kde Vondroušová neuhrála ani set.

Noskové vstup do zápasu nevyšel a v prvním dějství jí vítězka US Open z roku 2021 nadělila za 28 minut "kanára". Druhá sada už byla vyrovnaná, ale za stavu 5:6 devatenáctiletá Češka nezvládla podání – první mečbol ještě odvrátila, ale poté už Raducanuová duel ukončila.

Tenisový turnaj žen ve Stuttgartu (antuka):

Dvouhra – 2. kolo: Vondroušová (6-ČR) – Potapovová (Rus.) 7:6 (7:5), 6:1, Rybakinová (4-Kaz.) – V. Kuděrmětovová (Rus.) 7:6 (7:3), 1:6, 6:4, Raducanuová (Brit.) – Nosková (ČR) 6:0, 7:5.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články