Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Rally ČR 2024

Komise rozhodčích: Liberec nezahrával penaltu správně, pokutový kop pro Slovácko byl v pořádku

Verdikt sudích byl v Teplicích v pořádku. Podle Komise rozhodčích Fotbalové asociace ČR nezahrávali fotbalisté Liberce v nedělním úvodním semifinále skupiny o Evropu penaltu správně. V souladu s pravidly nařídili dle Komise sudí také pokutový kop pro Slovácko v utkání skupiny o titul proti Spartě.

Utkání Teplice – Liberec
zdroj: ČTK autor: Hájek Ondřej

V Teplicích v 84. minutě za stavu 1:0 upadl liberecký Denis Višinský po souboji s domácím kapitánem Lukášem Marečkem ve vápně. Trenér Slovanu Luboš Kozel byl přesvědčen, že se jednalo o penaltový zákrok, podle Komise ale sudí Jan Všetečka nenařídil pokutový kop správně.

"Ve vzájemném souboji hráč domácího družstva sice dal ruku před hráče hostujícího družstva, ale nebyla to příčina jeho pádu. O přestupek se nejednalo," uvedla Komise po utkání, které Teplice vyhrály 2:0.

Sudí nechybovali ani v Uherském Hradišti, když v 70. minutě hlavní rozhodčí Karel Rouček nařídil penaltu pro Slovácko za ruku sparťana Kaana Kairinena ve vápně. "Hráč hostujícího družstva zvětšil rukou prostor svého těla," podotkla Komise.

Domácí Vlastimil Daníček z pokutového kopu snížil na 2:3, Pražané pak dali v nastavení ještě jednu branku a po vítězství 4:2 si udrželi čtyřbodový náskok v čele tabulky před Slavií.

Vše v pořádku i na dalších stadionech

Podle Komise se rozhodčí nedopustili přehmatu ani v sobotu v utkání Českých Budějovic s Bohemians 1905. V 71. minutě domácí Jakob Tranziska za stavu 1:1 po souboji s Janem Vondrou upadl ve vápně, sudí Ondřej Berka ale penaltu nenařídil.

"Hráč hostujícího družstva nejdříve zahrál míčem a následně došlo ke kontaktu s hráčem domácího družstva. O přestupek se nejednalo," vysvětlila Komise k zápasu skupiny o záchranu, v němž Jihočeši zvítězili 2:1.

Správně podle ní sudí posoudili také situaci v Hradci Králové, kde ve 13. minutě uznali vedoucí gól olomouckého Jáchyma Šípa. O ofsajd nešlo. Východočeši poté otočili stav a v úvodním semifinále skupiny o Evropu vyhráli 3:1.

Komise rozhodčích se od této sezony veřejně vyjadřuje vždy ke čtyřem situacím z kola, které vyberou média. Ostatní momenty si vyhodnocuje pouze interně.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články