Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ME ve vodním slalomu 2024

Faksa: Série s Vegas byla strašně vyrovnaná. Těší nás, že jsme jim vrátili loňskou porážku

Radek Faksa zařídil Dallasu vítězství v sedmém zápase série prvního kola play-off trefou, kterou sám označil za nejdůležitější ve své kariéře. Stars tak prolomili smůlu, kterou před play-off proti Vegas prožívali, když mu podlehli čtyřikrát za sebou. I podle Faksy bylo Vegas nejtěžším týmem, jaký mohli pro první kolo dostat.

Je nám líto, video expirovalo.
Faksa: Vegas bylo asi nejtěžší tým, který jsme mohli dostat v 1. kole

"Celá série proti Vegas byla strašně těžká. Věděli jsme, že Vegas má dobrý tým, dobře brání a má dobré gólmany. Vegas bylo asi nejtěžší tým, jaký jsme mohli dostat v prvním kole. Byla to  pro nás velká výzva a jsme rádi, že jsme to zvládli," hodnotil Faksa celou sérii, kterou Dallas odehrál proti Golden Knights.

Stars zvítězil díky Faksově rozhodující brance na domácím ledě 2:1 a on sám uznal, že sedmé zápasy bývají často na góly chudé. "Vždycky je to v play-off spíš o bránění, než o těch gólech," řekl.

"Vegas mají strašně moc velkých útočníků a hlavně obránců, takže dobře brání, těžko se proti nim prosazuje. Mají ale i šikovné hráče, na přesilovkách. Na to, jak jsou velcí, tak velmi dobře bruslí," pokračoval v hodnocení protihráčů Faksa.

Faksa ocenil i práci brankářů Vegas, ačkoli klíčové aspekty utkání, potažmo celé série by hledal jinde. "Oba gólmani hráli dobře, ale nebylo to o nic. Obrana jim strašně pomáhala," uvedl. "Myslím, že i góly a každý zápasy byly velmi vyrovnané, i celkově ta série. Měli jsme i víc toho štěstíčka a jsme moc rádi, že jsme jim to po minulém roce, co nás porazili, mohli vrátit," uzavřel Faksa.

Zdroj
ČT sport, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články