Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Prague Lions postupují do finále. Opatrný skončil druhý

Historického postupu mezi nejlepší jezdce se na Prague Playoffs dočkali po dramatickém semifinále jezdci Prague Lions v čele s Annou Kellnerovou. Do nedělního finále se probojovali z páté pozice. Aleš Opatrný po čtvrtečním triumfu v rámcové soutěži skončil s koněm Forewerem v další pětihvězdičkové doprovodné soutěži druhý. Parkurovou Super Grand Prix v pražské O2 areně vyhrál Daniel Deusser s koněm Scuderia 1918 Tobago Z.

Je nám líto, video expirovalo.
Prague Lions se dočkali historického finále

Člen bronzového německého týmu z loňských olympijských her v Tokiu Deusser byl jedním ze dvou účastníků, kteří zvládli obě kola bez penalizace. O jeho triumfu rozhodlo, že měl ve druhém kole o sekundu a čtvrt rychlejší čas než jeho krajanka Katrin Eckermannová s klisnou Cala Mandia. Triumf mu ve štědře dotované soutěži přinesl prémii přes 302.000 eur (asi 7,35 milionu korun).

V prvním kole pět jezdců zvládlo parkur čistě. Nebyl mezi nimi švédský obhájce trofeje Henrik von Eckermann, který shodil jednu překážku. Ve druhém kole přidal další chybu a obsadil šestou příčku.

Naopak nejvýhodnější pozici si vybojoval Devos, který díky nejlepšímu času v prvním kole startoval v tom druhém jako poslední. Parkur s kolmými skoky vysokými až 165 centimetrů ve druhém kole zvládl v sedle klisny Mom's Toupie de la Roque nejrychleji ze všech, ale shodil břevno z překážky s motivem Hradčan. To ho zařadilo mimo stupně vítězů. Před něj se dostal ještě Američan McLain Ward, který na překážkách nechyboval, ale v prvním kole dostal jeden trestný bod za těsné překročení předepsaného času.

Dalšího velkého úspěchu při Prague Playoffs dosáhl český jezdec Aleš Opatrný. Po čtvrtečním triumfu v rámcové soutěži dnes skončil s koněm Forewerem v další pětihvězdičkové doprovodné soutěži druhý. Tentokrát se skákalo na překážkách vysokých 150 centimetrů s rozeskakováním.

Do něj se díky bezchybnému výkonu v úvodním parkuru dostal 18 jezdců. Pak se rozhodovalo na kratším parkuru, kde se vedle chyb hodnotil i čas. Když Opatrný jako devátý nastupoval, bylo šest jezdců bezchybných. Nejlepší čas měl v tu dobu hodnotu 32,27 sekundy a Opatrný ho odvážným zkracováním obratů a ubíráním cvalových skoků překonal, parkur zvládl za 31,73 sekundy.

Ze zbývajících devíti závodníků jeho výkon překonal jen Brazilec Marlon Modolo Zanotelli. Na klisně Like A Diamond van het Schaeck prolétl parkur čistě za 31,11 sekundy a zopakoval loňský triumf.

Čtvrtý ročník elitní parkurové akce v O2 areně vyvrcholí nedělním finále týmového Super Cupu, do kterého se poprvé probojoval domácí tým Prague Lions.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články