Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej v 10 minutách

Nymburk vkročil do semifinále pravou nohou, Ostravu porazil o více jak dvacet bodů

Nymburk splnil roli favorita a na úvod semifinálové série porazil Novou huť Ostrava 92:69. Slezané, největší dosavadní překvapení vyřazovacích bojů a čtvrtfinálový kat mistrovské Opavy, sice statečně vzdorovali a po půli prohrávali "jen" o osm bodů, po přestávce však Nymburk náskok více než zdvojnásobil a dokráčel si pro přesvědčivé vítězství.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih 1. semifinále Nymburk – Ostrava

Ostravští dlouho hráli s favoritem mnohem vyrovnanější partii než v základní části, v níž zápasy skončily pro Novou huť debakly o 34 a 47 bodů. Nymburský tým ale i tak utkání kontroloval, v prvním poločase zejména díky podkošové převaze, kterou dokládá i konečný poměr doskoků 56:35. 

Z toho 25 zisků si domácí připsali pod soupeřovým košem a vypracovávali si množství druhých šancí. Postupně se také rozstříleli z větší vzdálenosti, hosty navíc vůbec nepodržela střelba trestných hodů, kterých "zahodili" 13 a měli z nich jen poloviční úspěšnost.

"Dnes jsme si pomohli obranou. Když jste v obraně konzistentní, vždy přijde moment, kdy se začne dařit i v útoku a rozdíl ve skóre se začne zvětšovat. To se nám dnes povedlo," pochvaloval si trenér Nymburka Francesco Tabellini. "V play-off zápasech je jedno, o kolik to skončí. Můžete vyhrát o hodně a druhý den prohrát. Takže na rozdíl ve skóre nesmíme koukat. Chceme se soustředit jen na sebe a co máme dělat," dodal.

Nymburk táhli zejména Jaromír Bohačík, autor 19 bodů, a Sukhmail Mathon, který proti svému bývalému týmu přidal 12 bodů a 15 doskoků. V ostravském dresu dal David Škranc 18 bodů, ve druhém poločase ale jenom tři. Hostům citelně chyběl čtvrtý nejlepší střelec týmu Michal Svoboda.

"Nymburk ukázal, že má sílu. Prohráli jsme souboje pod košem a na doskoku. My dělali hodně chyb, měli jsme hodně ztrát. Musíme hrát zítra mnohem tvrději a musíme je lépe ubránit. My jsme obranný tým a zítra to musíme ukázat," řekl asistent ostravského trenéra Adama Cholevy Nihat Gürbüz.

Nymburk – Ostrava 92:69 (19:16, 45:37, 68:51)

Nejvíce bodů: Bohačík 19, Bell a Mathon po 12 – Škranc 18, Heinzl 15, Madden 11.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články